In graf B174 liggen Hendrik van der Worp en Johanna Ezerman. Hendrik is geboren 2 juli 1840, overleden 10 december 1910. Johanna is geboren 13 februari 1847 en overleden 9 december 1907.

Hendrik woonde sinds 1868 in Purmerend en trouwde met Johanna in Zutphen op 30 maart 1871. Enkele weken later kwam Johanna naar Purmerend. Ze gaan wonen in wijk A Singel 89. Samen kregen zij 12 kinderen waarvan 3 tweelingen.

Hendrik van der Worp was net als zijn vader Willem van der Worp en zijn broer Herman(us) Willem van der Worp kunstschilder. Vooral de schilderijen van zijn broer Herman was een bekende kunstschilder zijn schilderijen zijn verkocht over de hele wereld.

Hendrik was niet alleen kunstschilder, maar was vooral leraar op de teekenschool in Purmerend en Edam in december 1900 stopt hij als tekendocent.

Na het overlijden van Johanna in 1907 verhuisde Hendrik naar Zaandam met 3 kinderen. Hij kwam te wonen in een prachtig Zaans huisje aan de Westzijde, het huisje waar hij woonde bestaat nog steeds en is inmiddels een monument.

Op 20 december 1910 overleed Hendrik van der Worp op 70 jarige leeftijd in Zaandam en werd bij zijn vrouw in Purmerend begraven.

Het graf is nog niet geadopteerd!

Wil jij als eerste zijn verhaal lezen. Laat deze kans niet liggen adopteer zijn graf en lees als eerste zijn verhaal.

Kijk voor meer informatie op de website bij graf adopteren of /en vraag het aan één van de vrijwilligers (Alex, Paula of Ellen).