De oude begraafplaats is de laatste rustplaats van veel bekende maar ook onbekende Purmerenders. Zij hebben als laatste rustplek gekozen voor deze plaats, nu in het centrum van onze stad, tussen de levende Purmerenders. Op veel graven rust nog een eeuwig durend recht, maar voor veel graven is het tijdelijke recht verlopen. Ruimen is dan hun lot.
De Purmerenders die op deze begraafplaats rusten hebben Purmerend gemaakt wat het nu is. Stadsgenoten die als notabelen veel hebben gedaan voor onze stad, en ook minder bekende Purmerenders die actief deelnamen in verenigingen en andere organisaties rusten hier. Generaties na hun plukten en plukken daar nog steeds de vruchten van.

Dit is voor ons de reden geweest om ons in te zetten voor het behoud van de begraafplaats tot in lengte van dagen. We zijn het aan hun verplicht.
Onze doelstelling is om te zorgen dat deze historische plek tot in lengte van dagen nog zal blijven in Purmerend. Wij doen dit door historisch onderzoek, het geven van rondleidingen en presentaties en het opknappen van de monumenten

 

Begraafregister

Begraafregister

Rondleiding op de begraafplaats

Rondleiding op de begraafplaats

Tijdens deze rondleidingen wordt er vertelt over de rijke historie nemen we de deelnemers langs graven van bekende en onbekende Purmerenders

 

 

 

 

 

 

 

 

Opknappen monumenten

Opknappen monumenten

Hiernaast onderhouden wij nauwe contacten met de Gemeente Purmerend, de huidige eigenaar, om zodoende zorg te dragen dat zij ons steunen in onze doelstelling. Dit laatste gaat naar wederzijdse tevredenheid.