Regelmatig wordt er vanaf het voorjaar tot aan het najaar aan kleine groepen belangstellende rondleidingen gegeven op de Oude Begraafplaats. Tijdens deze rondleiding wordt er vertelt over de geschiedenis van de begraafplaatsen in Purmerend in het algemeen en die van de Oude Begraafplaats in het bijzonder.

Cornelis de Jong

Cornelis de Jong

Over een groot aantal graven van de meer dan 600 zijn  bijzondere verhalen te vertellen, zoals het verhaal van Huig Blokker die 18 jaar na zijn overlijden nog geheel intact in zijn graf lag. Of het verhaal van de zoektocht naar de achtergrond van Cornelis de Jong, en overtocht over de oceaan van het stoffelijk overschot van Ernst Otto Wiebols. En niet te vergeten Alida Spanjaard, echtgenoot van Roelof Andries Blok en tijdgenoot van Napoleon Bonaparte.

Er liggen veel bekende maar ook minder bekende Purmerenders. Tijdens de ca één uur durende rondleiding komen zij even weer tot leven, en krijgen zij de aandacht die ze verdienen.

Wilt u een keer deelnemen aan een rondleiding, geef u dan op via info@oudebegraafplaatspurmerend.nl. De rondleiding is een onvergetelijke gebeurtenis. Er zijn geen kosten aan verbonden aan de rondleiding, maar u kunt altijd een vrijwillige bijdrage overmaken aan onze stichting.

Het rekening nummer is: NL87 INGB 0008 0044 46 tnv Stichting Behoud en Herstel Oude Begraafplaats Purmerend