Sinds 2002 wordt er historisch onderzoek gedaan naar de bewoners van de oude begraafplaats. In die periode zijn oude begraafregisters en andere administraties met elkaar vergeleken om te komen tot een helder beeld van de de personen die (ooit) begraven zijn op deze historische dodenakker. Al deze gegevens zijn ondergebracht in een totaal overzicht. Dit overzicht wordt gebruikt  voor het historisch onderzoek naar de bewoners.
Door de jaren heen zijn er veel stenen verdwenen van de oude begraafplaats. De personen liggen er dikwijls nog wel begraven, maar zijn niet herkenbaar door verwering van de steen of doordat de steen is verdwenen.  Bezoekers van de oude begraafplaats zien dan ook niet alle bewoners van deze begraafplaats.
Door ons onderzoek hebben wij een vrij compleet beeld van de bewoners van de periode 1861 tot 1960.  Bent u op zoek naar voorouders of andere personen, neem dan contact met ons op via info@oudebegraafplaatspurmerend.nl. Wij kunnen redelijk snel inzicht geven of de gezochte persoon begraven (is geweest) op de oude begraafplaats.

Aan een overzicht van voor 1861 wordt gewerkt.