In graf B117 liggen Teunis Boot en Grietje Prins. Teunis was geboren op 1 september 1850 in Wormerveer in 1877 trouwde hij met Grietje Prins geboren 24 februari 1856 in Graft ze verhuisden in 1882 naar de Neckerstraat in Purmerend. Teunis begon een Smederij aan de Wagenbeurs 1 bij de Beemsterbrug. De firma Boot verrichtte in deze jaren veel onderhoud aan de deze brug.

Purmerender courant

In 1903 droeg Teunis Boot de Smederij over aan zijn zoons Jacob en Teunis Boot vanaf dat moment heette de smederij “Gebroeders Boot”.

Links ziet u Teunis Boot en daarnaast Jacob Boot

Teun Boot

Behalve werken in de smederij was de familie Boot erg actief bij verschillende sportverenigingen.  Ze waren onder andere lid van de Gymnastiek verenging Volharding, korfbalvereniging BEP en ook in de schaatsport blonken ze uit. De kleinzoon van Teunis en Gietje, Teun Boot heeft zelfs Nederland vertegenwoordigd in Davos op een van de snelste banen van Europa.

Teun Boot was zo goed in deze sporten dat hij landelijke bekendheid had. Als hardrijschaatser presteerde hij zelfs op Europees niveau. Op een foto van rond 1920 reed hij al rond op rollerskates. Deze beroemde rollerskates worden zijn in het schaatsmuseum van Hindelopen tentoongesteld.

De rollerskates van Teun Boot

Dit graf is geadopteerd!

Wilt u ons steunen en een graf adopteren dit graf is al door iemand geadopteerd maar er zijn nog genoeg graven om te adopteren. Kijk voor meer informatie op de website bij graf adopteren of /en vraag het aan één van de vrijwilligers (Alex, Paula of Ellen).

Bronnen: Purmerend in het verleden, Purmerend terug in de tijd en verschillende artikelen in de Purmerender courant en artikelen op de site van de VHP