Een plaats waar ouders naar toe gingen was het graf van Dirk Jan Hak. Hij ligt in graf D52 ligt op het kinderveld. Dirk Jan was de zoon van Dirk Cornelis Hak en Gijsberta Beverloo.

Dirk Jan is geboren op 27 november 1934 en overleden op 4 juli 1939. Slechts 4 jaar was Dirk Jan toen hij op de Nieuwstraat tijdens de dinsdagmarkt verongelukte. Hij liep samen met zijn tweelingbroertje aan de hand van zijn zusje op de  lappenmarkt ter hoogte van de Eierenveiling toen hij onder de wielen van een melkauto terecht kwam welke werd bestuurd door J. Vergeer. Deze auto reed langzaam over de markt en raakte het zusje die hierdoor haar evenwicht verloor. Dirk Jan viel op de grond met noodlottig gevolg.

In de kranten van juli 1939 wordt uitvoerig verslag gedaan van het ongeval. Zowel in de Drie Meren van 8 juli 1939 als in de provinciale Noord Hollandse Courant van 5 juli 1939. Beide kranten vertellen een ander verhaal over wie met de tweeling over de markt liep. De Drie Meren gaat uit van hun zusje en de provinciale Noord Hollandse Courant van hun moeder.

De tekst uit de provinciale Noord Hollandse Courant luidt:

NH courant. 5-7-1939

DOODELIJKONGELUK, Knaapjeinde Nieuwstraat onder melkauto

Purmerend. De drukte van de markt heeft gistermorgen een slachtoffer geeischt. Tegen half elf heeft namelijk op de Nieuwstraat een ernstig ongeval plaats gevonden, dat aan een 4-jarige het leven heeft gekost. Ter hoogte van de Eierenveiling liep ’s morgens tusschen de drukte van de marktbezoekers, mej. Hak van Purmerend met haar 4-jarig kind aan de hand. Ooggetuigen vertellen dat een melkauto, bestuurd door J.V. van hier, ook al ten gevolge van de drukte, zeer langzaam kwam aanrijden. Op een gegeven moment liet het kind de hand van de moeder los om even opzij te loopen. Dit was evenwel juist voldoende om in aanraking te komen met de melkauto. Het jongetje werd tegen de straatkeien gesmakt en kwam zoo ongelukkig terecht dat hij onder de auto kwam te liggen en een der achterwielen hem langzaam over het hoofd ging. Nog slechts enige minuten gaf het kind teekenen van leven. Het overleed ter plaatse. Den chauffeur zou, naar het eerste onderzoek bleek, geen schuld treffen. Het slachtoffertje is een tweelingbroertje.