Na problemen met de druk is vanaf heden het boek De Mummie van Purmerend geschreven door Alex Vallentgoed beschikbaar.

Het boek gaat over de bewoners van de Oude Begraafplaats aan de Nieuwstraat in Purmerend. Veel oud Purmerendse inwoners hebben daar tussen 1664 en 1960 hun laatste rustplaats gevonden.

De Oude Begraafplaats telt ruim 600  graven en 450 monumenten. Ieder graf heeft zijn eigen verhaal. Al 20 jaar wordt er door vrijwilligers gewerkt aan het in stand houden van dit 17e eeuws monument.

In die periode zijn er veel verhalen boven water gekomen. Deels uit eigen onderzoek, maar ook vertelt door deelnemers aan rondleidingen die regelmatig gegeven worden.

Een deel van deze verhalen zijn gebundeld in dit boek. Het zijn opmerkelijk vertellingen die het meer dan waard zijn om voor de toekomst vast te leggen.

Daarnaast wordt ook de geschiedenis van het begraven in Purmerend beschreven en is er een overzicht van de verschillende begraafplaatsen die Purmerend sinds 1358 had en nog steeds heeft.

Uiteraard wordt er uitgebreid ingegaan op de ontstaansgeschiedenis van Oude Begraafplaats zelf.

Hoewel het onderwerp zich daar niet standaard voor leent, leest het toch als een spannend jongensboek.      

De prijs van het boek is € 15,00 en het is te bestellen door een mail te sturen naar a.vallentgoed@chello.nl

Het boek is voor die prijs ook te koop bij boekhandel Het Leesteken, boekhandel Stumpel, Bruna, Primera en in de Museumwinkel in de Peperstraat. Allemaal in Purmerend.

De prijs voor donateurs (die een graf hebben geadopteerd) is € 12,50.

De donateurs kunnen het boek voor de gereduceerde prijs aanschaffen door een mail te sturen naar boven genoemde adres.

De bezorging binnen de regio Purmerend en Beemster is gratis. Verzendkosten buiten deze regio, maar binnen Nederland, zijn € 4,80.

De opbrengst van het boek komt geheel ten goede aan de restauratie van de monumenten op de Oude Begraafplaats. Met de komende feestdagen in het verschiet is het een ideaal cadeau. 

Zie ook hier het mini interview gemaakt tijdens de uitreiking van het eerste exemplaar aan burgemeester Don Bijl op 19 augustus 2020.