Van zaterdag 30 mei tot en met zondag 7 juni aanstaande wordt voor de tweede maal de Week van de Begraafplaats georganiseerd. Ruim zestig begraafplaatsen, verspreid over heel Nederland, nemen deel aan dit publieksevenement. Beheerders van deze begraafplaatsen nodigen iedere geïnteresseerde uit om deel te nemen aan één van de honderd georganiseerde evenementen.

Ook de Oude Begraafplaats aan de Nieuwstraat in Purmerend neemt deel aan dit evenement door een extra openstelling op zaterdag 6 juni van 10:00 tot 16:00 uur. Het thema van dit jaar is: Ik vergeet je niet.

Tijdens deze extra open dag zijn de vrijwilligers van de Stichting Behoud en herstel Oude Begraafplaats Purmerend op deze 351 jaar oude begraafplaats aanwezig, en laten dan zien wat voor een soort activiteiten zij uitvoeren t.b.v. het behoud en herstel van dit monument. Het groen rond de graven wordt onderhouden en teksten worden door middel van schilderen en graveren weer leesbaar gemaakt.

Om 11:00 is er een ca. één uur durende rondleiding, vooraf gegaan door een stukje geschiedenis van deze oude begraafplaats. De rondleiding gaat langs graven van Purmerenders, die Purmerend gemaakt hebben tot de stad die het nu is. Het voert de deelnemers langs de graven met namen als: van Citters, Muusses, Wiebols, Lankelma, Raat, Tadema, Huig Blokker (de Mummie van Purmerend), Cramwinckel, Schuitemaker en nog vele andere bekende en onbekende Purmerenders. Zij mogen absoluut niet vergeten worden. De rondleiding is daarom de ultieme invulling van het thema van dit jaar: Ik vergeet je niet.