Je bezoekt de oude begraafplaats. Dan is er nu geen informatie over de locatie van de graven,  waar vind je het graf wat je zoekt. Je moet nu dus lang zoeken. Wat je graag zou willen is een soort van routekaart op de begraafplaats.

Wanneer is er weer een open dag? Wanneer zijn de vrijwilligers aanwezig. Hoe kan ik de begraafplaats steunen. Misschien zelfs wat  algemene informatie over de begraafplaats . Ook hiervan vind je geen informatie, ook dat is wel een gemis. Een plek zoals de begraafplaats zegt nog veel meer als je wat achtergrond informatie hebt.   

Daarom is er overleg geweest met de gemeente en is er besloten om een vitrine te plaatsen. Denk aan een op een standaard geplaatste vitrine. Dus op zichthoogte. De afmetingen worden 75cm bij 75cm, een behoorlijke vitrine dus. We zijn erg blij met de steun en de bijdrage van de gemeente aan deze vitrine.

We willen via de vitrine ook bezoekers gaan vragen naar info over de bewoners. Zodat ons archief zo compleet mogelijk wordt. Want het is leuk om zoveel mogelijk over de begraafplaats en de bewoners te weten. Misschien hebben bezoekers zelfs nog wel oude foto’s van de begraafplaats. Die kunnen ons dan weer helpen met de restauratie van de graven. En als er lezers zijn die ideeën hebben voor de inrichting van de vitrine dan stellen we dat altijd zeer op prijs. Schrijf je idee op en stuur het naar info@oudebegraafplaatspurmerend.nl

Afbeelding van de vitrine op de begraafplaats